Please Like Facebook pageWishyouonlinePlease Join Facebook groupWishyouonline Facebook Group

Wednesday, 17 July 2013

LD CLERK PREVIOUS QUESTION PAPERS KOLLAM 2005

LD CLERK KOLLAM 2005

1.The word’imbibe’means:
A.Eject
B.Discharge
C.Assimilate
D.Amass
Ans:C

2.The gatekeeper would not let them in------------?
A.Won’t he
B.Wouldn’t he
C.Would he
D.Will he
Ans:C

3.If he had consulted a doctor--------------
A.His disease would have cured
B.He would have been cured
C.The doctor would cure the disease
D.He would cure the disease
Ans:B

4.The word ‘acclaim’means:
A.Disfavour
B.A peculiar demand
C.Censure
D.Approval
Ans:D

5.Now it is very late.It is time we----------the work
A.Have to finish
B.Finished
C.Finish
D.Had finished
Ans:B

6.One word for “the condition of self government”.
A.Autocracy
B.Automation
C.Autonomy
D.Autogamy
Ans:C

7.He insisted on------------
A.Me taking part in the programme
B.Me to take part in the programme
C.My taking part in the programme
D.None of these
Ans:C

8.It looks as though------------
A.It will rain
B.It may  rain
C.It might rain
D.It can rain
Ans:A

9.There ----------plenty of opportunities for the talented people
A.Are
B.Is
C.Has
D.Have
Ans:A

10.The mechanic is good ---------repairing machines
A.In
B.For
C.At
D.About
Ans:C

11.The postman hasn’t come----------
A.Yet
B.Still
C.Already
D.Ago
Ans:A

12.’Red tape’ means:
A.Revolutionary
B.Drastic change
C.Official delay
D.None of these
Ans:C

13.He-----------to arrive at 8 O’clock,but he is late
A.Expected
B.Is expected
C.Has been expected
D.Was expected
Ans:D

14.The word’deadlock’means:
A.Disagreement
B.A device
C.Conciliation
D.None of these
Ans:D

15.He hasn’t got------------manners.
A.A little
B.Little
C.Any
D.Some
Ans:C

16.He--------from Chennai last week
A.Has returned
B.Returned
C.Had returned
D.Will have returned
Ans:B

17.---------------stitch in time saves nine
A.The
B.A
C.A few
D.The few
Ans:B

18.I shall have good time whether I-------
A.Shall win or lose
B.Will win or lose
C.Won or lost
D.Win or loss
Ans:D

19.The opposite of”implicit”is:
A.Explicit
B.Inherent
C.Covert
D.None of these
Ans:D

20.Which word is wrongly spelt?
A.Lien
B.Gruesom
C.Humorous
D.Gazette
Ans:B



Reactions:
Posted by: Lijo Paul -Vision Online,Updated at:Wednesday, July 17, 2013

0 comments:

Post a Comment

Thanks for your support."Vision Online" is a web blog that is created for Competitive Exam Seekers around India."www.wishyouonline.blogspot.com" is a source you can find previous Competitive Exam Papers and Answers.Remember that your comments and contribution and thoughts are highly welcomed and most appreciated.

THANKS FOR YOUR SUPPORT."VISION ONLINE BLOG"THANKS FOR VISITING,VISIT AGAIN .......

 
ഇഷ്ടപെട്ടെങ്കിൽ ഈ ബ്ലോഗിനെ കുറിച്ച് സുഹൃത്തിനെ അറിയിക്കാൻ മറക്കല്ലെWWW.WISHYOUONLINE.BLOGSPOT.COM ഇഷ്ടപെട്ടെങ്കിൽ ഈ ബ്ലോഗിനെ കുറിച്ച് സുഹൃത്തിനെ അറിയിക്കാൻ മറക്കല്ലെWWW.FACEBOOK.COM/WISHYOUONLINE ഇഷ്ടപെട്ടെങ്കിൽ ഈ ബ്ലോഗിനെ കുറിച്ച് സുഹൃത്തിനെ അറിയിക്കാൻ മറക്കല്ലെWWW.FACEBOOK.COM/GROUPS/WISHYOUONLINE